Ebeveynler olarak “yetişkin” dünyamızda inanılmaz bir baskı altındayız.
Ancak, ebeveyn olmayı biz seçtik ve çocuklarımızın okula geçişlerini olabildiğince mutlu geçmelerine yardımcı olacak bir plan yapmalıyız.
“Odana git ve ders çalışmayı bitirdiğinde dışarı çık!”, “Ödevlerini tamamladın mı ?” Ve “Neden ders çalışmıyorsun, sınavın yok mu. ? ”Kulağa tanıdık geliyor mu? Eminim öyledir, fakat çocuğunuzun neden ders çalışmadığını derinlemesine düşündünüz mü?
Çocuğunuzun sınıfta ne öğretildiğini gerçekten hatırlayan ve görsel bir öğrenci kadar çalışma zamanına ihtiyaç duymayabileceği bir işitsel öğrenci olabileceğini düşündünüz mü? Belki de çocuğunuz kinestetik bir öğrencidir ve odasında kapalı kalmak onu daha kötüye götürür, öğrenmek için hareket etmeleri gerekir.
Çocuğunuzun verimli çalışmasını sağlamak
Küçük yaşlardan itibaren çocukların ebeveyn olduğumuzu bilmeleri gerekir.
Çocuğumuz saygıyı kaybettiği anda çocuğumuzu kaybederiz. Koşulsuz sevgi ve karşılıklı saygı için sağlam bir temel oluşturmamız gerekiyor. Birbirimizi ebeveyn ve çocuk olarak anlamamız gerekir, böylece ilişkimiz içinde kendimizi güvende ve güvende hissedebiliriz. Bu ilişki sağlam olduğunda, sabır, hoşgörü, rehberlik ve beslenmeye yer açabilir.
Çocuğumuz okurken, kapalı kapılar ardında neler olduğunu bilmemiz gerekir.
Katılmamız gerek, ama her zaman tehdit edici olmayan bir şekilde. Çocuğunuza ne yaptıklarıyla ilgilendiğinizi ve yardıma ihtiyaç duymaları durumunda hazır olduğunuzu bildirin.
Çocuğunuzun nasıl öğrendiği hakkında bilgi edinmek için çevrimiçi “öğrenme stilleri” arayın.
Siz ve çocuğunuz aslında farklı terminolojiyi tanıyarak, çocuğunuzun öğrenme tarzını tanımlayabilirsiniz. Aksi takdirde, çevrimiçi profillerden birini yapın veya sizin için yönetebilen bir profesyonel ile randevu alın. Ayrıca, ilgili öğrenim tarzında nasıl çalışılacağı hakkında fikir verebilecekler.
Çocuğunuzun nasıl öğrendiğini merak ediyorsanız hemen ona bir test yapın. Öğrenme stilleri testi için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.
- Tüm bu yönler yürürlüğe girer girmez, çocuğunuzun başlaması gereken bir ‘başlangıç bloğu’ olduğu için, çalışma daha anlamlı olmaya başlar. Artık çocuğunuz etkili bir şekilde çalışmaya başlayabilir ve siz karar vermeye başlayabilirsiniz:Çocuğunuzun çalışmasının en iyi olduğu yer
Çalışmak için hangi araç veya materyalleri kullanmaları gerekiyor?
Hangi zaman diliminin öğrenme tarzına en uygun olduğu
Neyin çalışıldığı nasıl test edilir?
Okumanın önemi ve ebeveyn katılımı
Etkili ders çalışmak, çocuğunuzun neyin üzerinde çalışıldığını anlamasını sağlamaya da dayanır. Günümüzde öğretmenlerin sahip olduğu en büyük endişe, çocukların etkili bir şekilde okuyamadıklarını veya ne okuduklarını anlamadıklarıdır. Bu nedenle çocuklar ders çalışmakta zorlanıyor. Bütün okumak okumaya bağlı. Çocuğunuzla okuyun veya çalışmalarını size bildirmelerini sağlayın; bu şekilde hataları düzeltebilir ve çocuğunuzun içeriği kavramasını sağlayabilirsiniz.
Diğer bir endişe, ebeveynlerin çocuklarını “üstesinden gelmeye” bırakacak gibi görünmesidir. Değişmek için hiçbir zaman geç değildir veya başlamak için çok erken değildir. Örgütsel ve öğrenim becerileri öğreterek çalışmayı anlamlı hale getirmeyi gösterin. Etkili temeller koyup üzerine inşa etmeye devam edersek, her seferinde bir katman, çocuklarımız çalışmayı benimseyeceklerdir – özellikle bir amacı olduğunu biliyorlarsa.
Her görevin 3 aşaması vardır
– Hazırlanın: çalışmak için tüm araç ve gereçleri hazır edin
– Yapın: çalışma notları, zihin haritaları ve gereken diğer çalışma yardımcılarını oluşturun
– Kontrol: çocuğunuzu sınayın, eski sınav kağıtlarını tamamlamalarını veya uygulama sınavlarını yapmalarını sağlayın
Buradaki fikir çocuğunuzun sondan başlayarak yukarıdakileri haritalandırmasını sağlamaktır, böylece ders çalışmayı bitirdiğinde ne elde etmek istediklerini bilirler. Önceden planlama sadece budur, bittiğinde her başlığın altında ne olması gerektiğinin bir taslağıdır. Çocuğunuz daha sonra bir bölümü çalışmayı bitirdikten sonra onlardan ne beklendiğini tam olarak bilecektir.
Bu yaklaşım, projeler gibi diğer okul çalışma alanlarında da kullanılabilir. Önceden düşünülmüş ve organizasyon becerilerini teşvik eder, hepsi de akılda kalır.
Mutlu dersler!