Coding vs Programming

Kodlama ve Programlama Arasındaki Farklar

“Kodlama” ve “Programlama” Yazılım Geliştirme Endüstrilerindeki en önemli iki yaklaşımdır. Kodlama temel olarak bir dilden diğerine kod oluşturma işlemidir.

Programlamanın ilk adımlarını uyguladığından, Programlamanın bir alt kümesi olarak da adlandırılabilir. Talimatlara göre farklı dillerde kod yazmayı içerir. Programlama, hatasız olarak uygulanabilecek yürütülebilir bir makine seviyesi programı geliştirme sürecidir. Kodların resmi olarak yazılması işlemidir, böylece insan girişleri ve karşılık gelen makine çıkışları senkronize kalır.

Kodlama ve Programlama Arasındaki Temel Fark

Kodlama ve Programlama arasındaki fark aşağıda belirtilen noktalarda açıklanmaktadır:

  • Kodlama, kodları bir dilden diğerine dönüştürme ve yazma işlemidir, Programlama ise uygun makine düzeyi çıktılarını gerçekleştirmek için kullanılabilecek yürütülebilir bir program oluşturma işlemidir.
  • Kodlama sadece kodlarla ilgilenir ve bu yüzden daha az korkutucu ve daha az yoğundur. Öte yandan, Programlama, uygun sonuçlar üretmek için makineyi kontrol etmek ve etkileşimde bulunmak için bir programla ilgilenir.
  • Kodlayıcılar genellikle gereksinimleri ve mantıklarını makinelerin anlayabileceği bir dile çevirirken kullanılırken Programlama bundan çok daha fazlasını ele alır. Sadece kodları analiz etmek ve geliştirmek için kullanılmaz, aynı zamanda sistemin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak için tüm farklı eserleri de kullanır.
  • Kodlama, herhangi bir yazılım geliştirmenin ilk adımıdır ve bu nedenle, analiz etmek ve anlamak Programlama’dan çok daha kolay ve basittir. Programlama, ürünün doğru bir şekilde uygulanmasını sağlamak için farklı türdeki karmaşık senaryoları ve programları ele alır.
  • Kodlayıcılar, ayrıntılar konusunda endişe duymadan yalnızca gereksinim mantıklarını makine tarafından anlaşılabilir bir koda çevirir. Ancak Öte yandan, Programcılar herhangi bir programın farklı yönlerini analiz etmek ve kavramsallaştırmak için ve aynı zamanda süreç nedeniyle oluşabilecek veya oluşmayabilecek herhangi bir soruna yönelik çözümleri de kullanırlar. Kodlayıcılardan çok daha geniş bir açıdan çalışır.
  • Programcı olabilmek için herhangi bir yaklaşımın farklı yönleri göz önünde bulundurulmalıdır. Kodlama durumunda, kodlarla ve ilgili gereksinimlerle ilgilenmek gerekir. Bu nedenle, karmaşık programlama dili çok daha derinlemesine anlamayı gerektirir.
  • Kodlama, Programlama yaklaşımının bir parçası olarak tanımlanabilirken Programlama, Kodlamanın bir üst kümesi olarak tanımlanabilir. Kodlama yaklaşımı da dahil olmak üzere herhangi bir programlama tabanının farklı yönleriyle ilgilenir.
  • Makine insan iletişimleriyle etkileşime giremez ve yalnızca ikili dil olan makine kodunu anlar. Dolayısıyla, bir kodlayıcının ana işi, gereksinimleri makinenin anlaşılabilir diline çevirmektir.
  • Kod oluşturma, başlangıç ​​adımlarıdır ve daha sonra, bunu analiz etmek ve uygulamak ve uygun makine seviyesi çıktısını üretmek için programlama kullanılır. Ayrıca hata ayıklama ve derlemeden test ve uygulamaya kadar tüm kritik parametreleri içerir.
  • Kodlayıcıların proje çalışma dilini tam olarak anlamaları gerekir. Bununla birlikte, esas olarak proje ihtiyaçlarına ve talimat verilen bilgilere göre kodlarlar. Bu, bir yazılım ürünü geliştirmenin ilk adımıdır. Programcılar iletişimin farklı yönlerini analiz etmek ve kavramsallaştırmak ve doğru makine çıktılarını üretmek için kullanırlar. Normalde bir bireyin programcı olması kodlayıcıdan çok daha fazla zaman alır.

Kodlama ve Programlama Karşılaştırma Tablosu

 

KARŞILAŞTIRMA ESASLARI Kodlama Programlama
Tanım Kodlama temel olarak bir dilden diğerine kod yazma işlemidir Programlama, bir dizi talimatı yerine getiren yürütülebilir bir makine programı oluşturma ve geliştirme işlemidir
şablonu Kodlamanın temel amacı, insan ve makineler arasındaki iletişimi kolaylaştırmaktır Programlama, insan girişleri ve makine çıkışlarının senkronize kalması için resmi olarak kod yazma sürecidir.
Beceriler Kodlama, programlamaya başlamanın ilk adımıdır ve böylece kodlayıcılar programcılardan daha az uzmanlığa sahip olabilir Programlama, insan düşünceleri ve makine seviyesi çıktıları arasındaki iletişimin temelidir ve bunlar genellikle karmaşık yapılardan oluşur. Programcılar kodlayıcılardan çok yetenekli profesyoneller
Basitlik Kodlama, karmaşık sorguları programlamanın ilk adımıdır ve programlamaktan daha kolaydır Programlama, uygun makine seviyesi çıktıları üretmek için farklı karmaşık durumları ve sorguları ele alır. Yani, temelde kodlamanın ve diğer farklı yaklaşımların gelişmiş bir versiyonudur. Bu nedenle, kodlamadan çok daha karmaşıktır
Yaklaşmak İletişimin ilk adımı olan kodlayıcılar, ayrıntılar hakkında endişelenmeden normal olarak belirli kod satırlarıyla ilgilenir. Programcılar genellikle iletişim yaklaşımını çok daha olgun bir şekilde ele alırlar. İletişimin farklı yönlerini analiz eder ve kavramsallaştırırlar ve buna göre doğru makine çıktılarını üretirler
Destek Kodlayıcılar için, mevcut endüstri standartlarına göre farklı kodlama yaklaşımlarını kullanmalarına yardımcı olan çok sayıda topluluk desteği var Programlama temel olarak kodlamanın daha geniş bir yönüdür. Ayrıca, mevcut standartlara göre sürekli iyileştirme için büyük bir yedek ve çok sayıda topluluk desteği var.
Gelişmiş özellikler Kodlama temel olarak Programlama yaklaşımının bir parçası olup gereksinimleri tercüme etmeyi, kod satırlarını yazmayı ve bunları makine tarafından okunabilen girdilere uygulamayı içerir. Programlama, hata ayıklama ve derlemeden test ve uygulamaya kadar tüm kritik parametreleri içeren çok daha büyük resmi ele alır. İnsan girişleri ve uygun makine seviyesi çıkışları arasındaki temel işlevselliği ele alır.

Sonuç – Kodlama ve Programlama

Kodlama ve Programlama’yı bir dizi faktör üzerinde karşılaştırdıktan sonra, kodlama ve programlama genellikle eşanlamlı olarak adlandırılmasına rağmen, gerçekte, Kodlama ve Programlama arasında çok fazla fark vardır. Herhangi bir yazılım ürünü hem kodlama hem de programlama kullanılarak geliştirilebilir.

Kodlama, gereksinimlerin çevrilmesi ve makine tarafından anlaşılabilir bir sözdizimine dönüştürmek için farklı bir kod dizisi yazmakla ilgilenen ilk adım iken, programlama, verilen insana göre uygun makine seviyesi çıktılarını üretmek için yürütülebilir programların bir sonraki farklı yönleriyle ilgilenir. girişleri. Bu nedenle, temel olarak hata ayıklama ve derlemeden yazılım ürününün test edilmesine ve uygulanmasına kadar tüm kritik parametreleri içerir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir