Biyomedikal Mühendisliği Bölümü
Lisans Programındadır
Alan Yeterlilik Sınavında Sayısal Puan Türü dikkate alınır
Bölümün Tanımı ve Amacı
Tıp mühendisliği veya biyomühendislik olarak da bilinen biyomedikal mühendisliği, mühendislik alanında çeşitli, heyecan verici ve nispeten yeni bir alandır. YKS (TYT-AYT) Sınavlarında belirli sıralamaya sahip puan türleri ile alımları yapılmaktadır.
Biyomedikal mühendisleri, hasta bakımı için kullanılabilecek cihazlar ve tıbbi ekipman geliştirmek için mühendislik ilkelerini yaşam bilimlerine uygular. Biyomedikal mühendisliği, biyoloji ve diğer bilimler hakkında önemli bilgiler gerektiren bir mühendislik alanıdır.
Biyomedikal mühendisi olarak çalıştıktan sonra, bazı profesyoneller kariyerlerini büyütmek isteyebilir. Bir seçenek klinik mühendisi olarak uzmanlaşmak olabilir. Diğer bir seçenek, klinik araştırma yöneticisi olarak araştırmayı denetlemek olabilir.
Hangi dersler var ?
Matematik,Fizik,Kimya ana dersler olmak üzere devam eden yıllarda Biyoloji, İngilizce, Bilgisayar Programlama, Fizyoloji ve Anatomi gibi teknik dersler ve konular da içermektedir.
Kaç kredi ile mezun olunuyor?
Biyomedikal Mühendisliği programından mezun olabilmek için en az toplam 160 ulusal kredinin (240 AKTS kredisi) tamamlanması gerekmektedir.
Zorunlu Staj var mı ?
Biyomedikal Mühendisliği bölümünde çift anadal eğitimi alan öğrenciler, Biyomedikal Mühendisliği 2. devre stajını (24 iş günü) yapmakla yükümlüdürler. Biyomedikal Mühendisliği yandal programı için staj zorunluluğu bulunmamaktadır.
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile geçiş yapılabilir mi?
2017 DGS Kılavuzu’na göre Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Biyomedikal Bilimler, Ortopedik Protez ve Ortez, Protez ve Ortez önlisans programları mezunları Biyomedikal Mühendisliği lisans programına dikey geçiş yapabilir.
Bölümün Bulunduğu Başlıca Üniversiteler
Ankara Üniversitesi
Yıldız Teknik Üniversitesi
Erciyes Üniversitesi
İnönü Üniversitesi
İskenderun Teknik Üniversitesi
Kocaeli Üniversitesi
Kastamonu Üniversitesi
Pamukkale Üniversitesi