Bölümün Amacı ve Tanıtımı
Alanında uzman ve nitelikli spor eğitimi almış antrenörler yetiştirmek amaçlanır.
Hangi Dersler Var?
Meslek bilgisi, alan bilgisi ve genel kültür içerikli dersler almaktadırlar. İlk 2 yıl temel eğitimi içermektedir. Temel eğitimde Türk Dili, Yabancı Dil, Güzel Sanatlar, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Spor Sağlık Bilimleri, Anatomi, Fizyoloji), Spor Bilimlerine Giriş, Takım Sporları, Bireysel Sporlar, Mücadele ve Raket Sporlarının Temel Eğitimi, Sporda Psikososyal Alanlar, Hareket ve Antrenman Bilimleri. Son iki yıl ise uzmanlık eğitimini içerir. Seçilen asıl branşlarda uygulama ve teorik olarak branşın 4 yarıyıl eğitim alınır.
Kaç Kredi ile Mezun Olunuyor?
Avrupa Kredi Transfer Sistemi’ne (AKTS-ECTS) göre 240 kredi.
Hangi Nitelikler Gerekiyor?
YGS puan türünden en az 160 alanlar ve Özel Yetenek Sınavı’nda başarılı olan öğrenciler, sporu seven, sporun içinde bulunan ve spor yapmaya engeli bulunmayan tüm öğrenciler katılabilir.
Alınacak Unvan ve Sertifika
Branşları ile ilgili Antrenörlük belgesine sahip olurlar. Spor Yöneticiliği bölümünü bitirenler Spor Yöneticisi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü bitirenler Beden Eğitimi Öğretmeni olurlar.
İş Bulma Olanakları Nedir?
Sporcu lisansı, ilk yardım sertifikası, suda can kurtarma sertifikası, masaj sertifikası, branşıyla ilgili hakem lisansı, fitness liderliği sertifikasına sahip olan öğrenciler; Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlükleri’nde, otellerde, havuzlarda, plajlarda, gençlik merkezlerinde, sağlık spor merkezlerinde alanları ile ilgili iş bulma imkanlarına sahiptirler.
Avantajları Nedir?
Ülkenin genç nüfusa sahip olması, spora ve gençliğe yatırım yapma isteği bölümün mezun öğrencileri için en büyük avantajdır.
Özel Koşul Var Mı?
Spor yapmaya elverişli olan her aday katılabilir. Spor Lisesi çıkışlı ve sporcu özgeçmişine sahip olan adayların sınavı kazanma şansı fazladır.
Zorunlu Staj Var Mı?
20 iş günü zorunlu stajı var.
Erasmus / Farabi / Mevlana
Bölüm öğrencilerinin değişim programlarına katılma hakkı bulunmuyor.
Çift Anadal / Yandal
Yok.
Bitirme Sınavı Var Mı?
Özel sektörde fırsat olduğunda hemen başlayabilirler ancak kamu kurumlarında istihdam edilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmektedirler.