üniversite-bölümleri

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği

Bölümün Amacı ve Tanıtımı

Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği (AEM),ahşap veya ahşap esaslı malzemeleri veya bunları kompozit bir yapı içerisinde kullanarak tasarımı ve üretimi düşünülen bir ürünün istenilen kalite standartlarında, belirlenen sürede ve en düşük maliyetle imal edilebilmesi için, üretim sistemi tasarımı, işletilmesi ve kontrolüne ilişkin alt sistemleri kullanarak ana optimizasyon sistemini kurmaya yönelik bir mühendislik disiplini olarak tanımlanır.

Programın ana amaçları; çağın ihtiyaçlarına uygun, ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören bilgi ve teknolojiler geliştirebilen, ahşap ve ahşap ürünleri endüstrisi alanında ülkemizin ihtiyacı olan tüm ürünleri ve tesisleri planlayıp üretimi organize edebilen ve bu ürünlerin pazarlanması faaliyetinde etkin rol alabilen, uygulama becerisi yüksek Ağaçişleri Endüstri Mühendisi yetiştirmektir.

Hangi Dersler Var?

Fizik, Kimya, Matematik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Ağaç Dendrolojisi ve Anatomisi, Teknik Resim, Malzeme Bilimi, Ağaçişleri Endüstri Mühendisliğine Giriş, Bilgisayar Programlama, Fizik, Matematik, Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Ağaç İşleme Makineleri, Ağaç Kimyası, Ergonomi, Diferansiyal Denklemler, Kereste Üretimi ev Kurutma, Ahşap Sistemler Mukavemeti, İstatistik, Dinamik, Üst Düzey İşlemleri, İş Etüdü, Teknik İletişim, İşyeri Eğitimi.

Kaç Kredi ile Mezun Olunuyor?

157+12.

Hangi Nitelikler Gerekiyor?

Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği bölümü için gereken puanı sağlamak.

Alınacak Unvan ve Sertifika

Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği lisans diploması ve mühendis unvanı.

İş Bulma Olanakları Nedir?

Bölümün en büyük avantajı Türkiye’de bu alanda profesyonel, uzman akademik kadrosunun ve altyapısının olmasıdır. Bu da endüstrinin ihtiyacı olan nitelikli, bilgili, donanımlı mühendisler yetiştirilmesi acısından avantaj sağlamaktadır.

Avantajları Nedir?

Bölümün en büyük avantajı Türkiye’de bu alanda profesyonel, uzman akademik kadrosunun ve altyapısının olmasıdır. Bu da endüstrinin ihtiyacı olan nitelikli, bilgili, donanımlı mühendisler yetiştirilmesi acısından avantaj sağlamaktadır.

Özel Koşul Var Mı?

Yok.

Zorunlu Staj Var Mı?

60 iş günü zorunlu staj var.

Erasmus / Farabi / Mevlana

Evet.

Çift Anadal / Yandal

Yandal ve anadal çalışmaları devam etmektedir.

Bitirme Sınavı Var Mı?

Hayır.

DGS ile Öğrenci Alıyor Mu?

2017 DGS Kılavuzu’na göre Ağaç İşleri, Fidan ve Fidecilik, Fidan Yetiştirme / Fidan Yetiştiriciliği, Kağıt Teknolojisi, Kağıt ve Kağıt İşleme Teknolojisi, Kağıtçılık, Mobilya ve Dekorasyon, Orman İşletmeciliği, Orman Ürünleri, Ormancılık, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Selüloz ve Kağıt Teknolojisi, Selüloz ve Kağıtçılık,  önlisans programı mezunları Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği lisans programına dikey geçiş yapabiliyor.

Hangi Üniversitelerde Var?

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (İkinci Öğretim) (Simav Teknoloji Fakültesi)

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (Simav Teknoloji Fakültesi)

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ (Teknoloji Fakültesi)

GAZİ ÜNİVERSİTESİ (Teknoloji Fakültesi)

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ (Teknoloji Fakültesi)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir