Öğrencilerin tercih ettikleri öğrenme biçimleri, davranışları ve öğrenmeleri üzerinde önemli etkiye sahiptir.Öğrencilerin tercih ettikleri öğrenme biçimleri uygun öğrenme stratejileri ile eşleştirilmelidir.Öğrencilerin modalite tercihlerini kullanarak eriştikleri bilgiler, anlama, motivasyon ve üst biliş düzeylerinde artış göstermektedir.
Öğrencilerinizi görsel, işitsel, okuma/yazma, kinestetik, öğrenenler olarak tanımlamanız ve genel müfredatınızı bu öğrenme stilleriyle uyumlu hale getirmeniz, tüm sınıfınız için faydalı olacaktır. Unutmayın, bazen bunun hepsinin bir kombinasyonu olduğunu görebilirsiniz. Öğrencilerin bilgiye rahat edecekleri şekilde erişmelerine izin vermek, akademik güvenlerini artıracaktır.
Sizin veya öğrencilerinizin öğrenme stilinin ne olduğu merak ediyorsanız aşağıdaki bağlantıdan öğrenme stilleri testine ücretsiz girebilirsiniz.
Görsel
Görsel öğrenenler, yeni bilgilere erişmek ve bunları anlamak için görüntülerin, haritaların ve grafik düzenleyicilerin kullanımını tercih ederler.
İşitsel
İşitsel öğrenenler, yeni içeriği dersler ve grup tartışmaları gibi durumlarda dinleyerek ve konuşarak en iyi şekilde anlarlar. İşitsel öğrenenler, tekrarı bir çalışma tekniği olarak kullanır ve anımsatıcı cihazların kullanımından yararlanır.
Okuma yazma
Güçlü bir okuma/yazma tercihi olan öğrenciler en iyi sözcüklerle öğrenirler. Bu öğrenciler kendilerini bol not alan veya hevesli okuyucular olarak gösterebilirler ve soyut kavramları kelimelere ve denemelere çevirebilirler.
kinestetik
Kinestetik öğrenenler olan öğrenciler, bilgiyi en iyi şekilde dokunsal temsillerle anlarlar. Bu öğrenciler uygulamalı öğrenicilerdir ve en iyi şeyleri elle çözerek öğrenirler (yani bir saatin nasıl çalıştığını bir araya getirerek anlarlar).
Sizin ve/veya öğrencilerinizin ne tür bir öğrenci olduğunu anlayarak, artık bu öğrenme stillerini ders planlarınıza ve çalışma tekniklerinize nasıl uygulayacağınız konusunda daha iyi bir bakış açısı kazanabilirsiniz.
“Öğrenme stilleri” terimi, her öğrencinin farklı öğrendiği anlayışını ifade eder. Teknik olarak, bir bireyin öğrenme stili, öğrencinin bilgiyi özümsediği, işlediği, kavradığı ve elinde tuttuğu tercihli yolu ifade eder. Örneğin, bir saatin nasıl yapıldığını öğrenirken, bazı öğrenciler sözlü talimatları izleyerek süreci anlarlar, diğerleri ise saati fiziksel olarak kendileri manipüle etmek zorundadır. Bu bireyselleştirilmiş öğrenme stilleri kavramı, eğitim teorisinde ve sınıf yönetimi stratejisinde yaygın bir kabul görmüştür. Bireysel öğrenme stilleri, kişinin önceki deneyimlerinin yanı sıra bilişsel, duygusal ve çevresel faktörlere bağlıdır. Başka bir deyişle: herkes farklıdır. Eğitimcilerin öğrencilerinin öğrenme tarzlarındaki farklılıkları anlamaları önemlidir, böylece en iyi uygulama stratejilerini günlük aktivitelerine, müfredatlarına ve değerlendirmelerine uygulayabilirler. Pek çok derece programı, özellikle eğitim doktorası gibi daha yüksek düzeydeki programlar, farklı öğrenme stillerini ve eğitim engellerini doğrudan program müfredatına entegre eder.